Τοποθεσία

Η πανσιόν Αφροδίτη βρίσκεται στην είσοδο του παραδοσιακού οικισμού του Αγίου Νικήτα. Σε κοντινή απόσταση από τις διάσημες παραλίες του νησιού, προσφέρει πρόσβαση με τα πόδια σε εστιατόρια και μαγαζιά και βρίσκεται απέναντι από τη στάση του υπεραστικού λεωφορείου. Τοποθετημένη στην αρχή του πεζόδρομου του Αγίου Νικήτα, η πανσιόν Αφροδίτη προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα εξορμήσεων για εξερεύνηση όλου του νησιού και για την απόλαυση μιας αυθεντικής εμπειρίας. Ο Άγιος Νικήτας αποτελεί το ιδανικό σημείο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές λόγω της φυσικής του ομορφιάς και της θαυμάσιας ατμόσφαιράς του.

Πρόσβαση

Με αυτοκίνητο

Η Λευκάδα είναι το μόνο νησί που είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, χωρίς το κόστος ferry boat. Συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με πλωτή γέφυρα για τη συνεχή ροή της κίνησης των οχημάτων η οποία ανοίγει για την διευκόλυνση της διέλευσης των σκαφών. Η κρεμαστή γέφυρα στο Ρίο – Αντίρριο καθώς και η υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου καθιστούν το νησί εύκολα προσβάσιμο.

Ομοίως, η Εγνατία Οδός ενώνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που βρίσκεται στο δυτικό κομμάτι της χώρας με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στα ανατολικά της χώρας, καθιστώντας το ταξίδι από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη γρηγορότερο και ευκολότερο. Η Ιόνια Οδός έχει μειώσει το χρόνο ταξιδιού από και προς την Αθήνα (3,5 με 4 ώρες) και έχει συνδεθεί με την Ιόνια Οδό.

Με αεροπλάνο

ο κοντινότερο αεροδρόμιo στη Λευκάδα είναι το αεροδρόμιο κοντά στην Πρέβεζα ( AKTION / PVK) στην ηπειρωτική Ελλάδα, 18 χλμ. βόρεια του νησιού. Η Sky Express ενώνει το αεροδρόμιο του Ακτίου με αυτά της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Σητείας ( Κρήτη). Η Ολυμπιακή πετάει από Πρέβεζα για Αθήνα, με διασυνδέσεις σε όλη της Ελλάδα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, η Easyjet ενώνει την Πρέβεζα με το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν επίσης ναυλωμένες πτήσεις από όλη τη Βόρεια Ευρώπη.

Για ενημερωμένα δρομολόγια των τοπικών και υπεραστικών λεωφορείων, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΚΤΕΛ Λευκάδας όπου μπορείτε να κάνετε και κράτηση των εισιτηρίων σας.

Με πλοίο

Η Λευκάδα συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, Κέρκυρα, Παξούς, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο. Το καράβι διέρχεται από το λιμάνι της Βασιλικής καθημερινά. Για περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση

Αποστάσεις

Λευκάδα - Αθήνα: 380 km

Λευκάδα - Θεσσαλονίκη: 420 km

Λευκάδα - Πάτρα: 160 km

Λευκάδα - Αεροδρόμιο Ακτίου (PVK) : 18 km

Λευκάδα - Λιμάνι Ηγουμενίτσας: 110 km